גולשים רבים שואלים אותנו את השאלה האם צריך לחתום על חוזה לפני הובלת דירה, אנו יודעים שלא כל המובילים מקפידים על חתימת חוזה אבל התשובה שלנו היא בהחלט כן!
במקרים רבים אפשר לשמוע סיפורים על מובילים שביום ההובלה העלו את המחיר שנקבע מראש מסיבות ותירוצים שונים כמו "התכולה גדולה יותר ממה שאמרת לנו" או "לא ידעת אותנו כי אין מעלית" ומקרים רבים נוספים בהם מובילים פשוט גורמים נזק לציוד וביטוח התכולה לא מכסה זאת ואתם נשארים ללא מענה וזיכוי.פעמים רבות ודאי יצא לכם לשמוע על רבים ממכריכם וידידכם על כך שקבעו הובלה עם חברת הובלות בשעה מסוימת והמובילים איחרו או שלא הופיעו כלל וכך הם נשארו ביום סיום החוזה שלהם ללא הובלה ונאלצו מן הסתם לשלם מחיר מופקע במיוחד עבור הובלת דירה שבמצב רגיל הייתה צריכה לעלות להם הרבה פחות.
כדי למנוע בעיות אלו ולהבטיח לעצמכם כי ביום ההובלה תוכלו להסיר דאגה מלבכם עליכם להכין חוזה הובלות מסודר עם החברה ובכך להבטיח לעצמכם כי ביום ההובלה הכל ידפוק כמו שעון.
אנו באתר הובלות בישראל ריכזנו עבורכם את כל המידע הדרוש לכם עבור הכנת הסכם הובלות שיכסה אתכם מכל בעיה או אי הסכמה עם המובילים ביום המעבר.
הפרטים שיש לציין בחוזה הובלות:
פרטים מלאים –
רשמו בהסכם את הפרטים המלאים שלכם כולל תעודת זהות ופרטי החברה המלאים כולל ח.פ. או עוסק מורשה.
רצוי אף להוסיף את פרטי איש הקשר מולו אתם עובדים וטלפון ליצירת קשר במקרה של בעיה.
מקום, שעה וזמן –
הכניסו להסכם מקום שעה וזמן מדויקים לביצוע ההובלה.
פירוט התכולה –
חלק זה הוא החלק העיקרי והחשוב ביותר בחוזה בו עליכם לציין את פירוט התכולה המלא שברצונכם להעביר. בשלב זה עליכם לכלול את כל הפרטים מהקטן ביותר ועד הגדול ביותר אשר אתם מעוניינים להעביר. הפירוט יכול להתבצע לפי סימון שלכם בהסכם אשר החברה שולחת לכם או ברשימת תכולה מלאה אשר הכנתם בעצמכם, צורת פירוט התכולה אינה חשובה, אך חשוב במיוחד לרשום את כל הפרטים, כולל הכמות המדויקת של כל פריט.
חשוב להכניס גם פרטים נוספים ורלוונטיים כגון מאיזו קומה לאיזו קומה מדובר, האם יש מעלית, האם יש צורך במנוף, במידה ומדובר בבית קרקע מה מספר המדרגות בכניסה לבית (גם אם יש גרם מדרגות קטן חשוב לציין זאת), האם קיימים פריטים הדורשים הובלה מורכבת כגון הובלה של פסנתר רהיטים הדורשים פירוק והרכבה וכו'.
בפירוט תכולת הציוד הכניסו את כל מה שעולה על דעתכם ואתם מאמינים שהוא רלוונטי וחשוב.
ביטוח תכולה – מה זה בכלל אומר?
סעיף זה חשוב ויכול להגן עליכם במקרה של נזק לציוד או תאונה במהלך ההובלה, אך חשוב לדעת איך לא ליפול בו.
מובילים רבים ולא מעט חברות הובלה מתגאות בכך שיש להם ביטוח תכולה מקיף במקרה של נזק לציוד או תאונה, האם זה באמת כך? האם במקרה של נזק לציוד הביטוח מופעל ללא השתתפות עצמית שלכם ואתם מקבלים פיצוי מלא לפי שווי הנזק? אז למען האמת מדובר על נושא קצת מורכב יותר ממה שרוב האנשים חושבים ולכן יש לבדוק אותו לעומק. ראשית כל, מה אומר ביטוח הובלות ועל מה בעצם הוא מכסה. ביטוח תכולה על הציוד או ביטוח הובלה בד"כ מופעל רק במקרה של תאונה וגם אז הוא מוגבל לסכום מסויים. בד"כ ביטוח תכולה להובלה סטנדרטית של דירה אשר רוב החברות מחזיקות
מכסה עד 100 אלף שקלים (שוב רק במקרה של תאונה או נזק משמעותי לציוד) וגם כאן קיימת השתתפות עצמית של המבוטח, משמע שלכם, אשר אותה יש לבדוק תרם ההובלה.
חשוב לשים לב כי תעודת הביטוח מתייחסת לביטוח התכולה ולא לביטוח הרכב או המשאית וכי היא מכסה עד גובה הנזק אשר סוכם עם החברה.
מה עושים במקרה של נזק לציוד?
בד"כ במקרה זה חשוב להכניס סעיף של פיצוי מוסכם עם החברה במקרה של נזק לציוד אשר לא נכלל בפוליסת הביטוח של החברה. לדוגמא, אם החברה מספקת פוליסת ביטוח עם חברת ביטוח מסוימת אשר מופעלת רק במקרה של תאונה ומכסה את את הנזק, עליכם להכניס באופן עצמאי סעיף שמדבר על פיצוי מוסכם במקרה של נזק לציוד.
לדוגמא: עבור תכולת הדירה תספק החברה ביטוח תכולה עד 100 אלף שקלים אשר יהיה תקף במקרה של נזק לציוד או תאונה, בכל מקרה בו החברה אינה תפעיל את ביטוח התכולה מכל סיבה שהיא תשלם החברה פיצוי מוסכם ללקוח של עד 3000 ש"ח עבור ציוד שנשבר או נזק שנגרם לציוד. אופן התשלום יהיה בצ'ק מזומן ומותנה בקבלת התשלום של החברה מהלקוח.
סעיף פיצוי – הקפידו להכניס סעיף פיצוי אשר מגן עליכם במידה והחברה אינה מגיעה ביום ההובלה או אפילו מאחרת בצורה משמעותית. בד"כ נהוג להכניס סכום פיצוי של שליש מעלות ההובלה.
*חשוב לקבוע פרק זמן הדדי מול המוביל או חברת ההובלות אשר יהיה מקובל על כל הצדדים בנוגע לביטול ההובלה מראש.
התחייבות החברה ומחיר סופי
ודאו כי ציינתם את כל הפריטים המלאים הכוללים את התחייבות החברה כגון: מספר המובילים, שירותי פירוק והרכבה ושירותי אריזה (במידה ולקחתם), טיפ לעובדים והמחיר הסופי כולל מע"מ כפי שסוכם עם החברה או המוביל לאחר שסוכמו כל הפריטים מעלה.
הערה חשובה – עיבדו רק עם חברות אשר יכולות לספק לכם חשבונית מס כחוק עבור ההובלה, בד"כ חברות אשר לא עובדות עם חשבוניות מס כחוק לא יספקו לכם ביטוח תכולה ובמקרה של נזק הם יתנערו מאחריות.
לסיכום: בעת הובלת דירה, יכולות לצוץ בעיות רבות אשר לא תמיד ניתן לפתור את כולן ולעתים הדבר קשה הרבה יותר בעת המעבר ובהתנהלות מול המובילים, אך הסכם טוב ומפורט יכול למנוע לכם בעיות רבות ולהבטיח לכם כי הדברים יתנהלו כפי שאתם מצפים להם על מנת שתוכלו להתרכז באמת במה שחשוב – מעבר דירה למעוזכם החדש.